dec 272014
 

Tomatensoep met Mosselen

Tomatensoep met Mosselen – Lekker verse tomatensoep met mosselen maken, plus verse kruiden en wat knoflook. Een heel apart soepje, dat heel gezond en smakelijk is en ook nog eens super luxe! Heerlijk als als warm lunch gerecht of als maaltijdsoep.

Tomatensoep met Mosselen Ingrediënten

Voor vier personen als warme lunch of eenvoudige, gezonde maaltijdsoep

  • 6 rijpe, ontvelde verse tomaten – zonder de zaadjes
  • 300 gram vers gekookte mosselen (voor een heel eenvoudig recept hierover, zie mosselen koken recepten
  • 1 liter visbouillon, vers getrokken van graten van verse vis, of visbouillon kant en klaar
  • 2 fijngesneden sjalotjes of kleine uitjes
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
  • 4 eetlepels verse tuinkruiden, zoals peterselie, dragon, kervel, bieslook of basilicum – of een combinatie van twee of meer van deze kruiden)
  • 3 eetlepels room
  • 1 eetlepel fijn gesneden kappertjes
  • 4 stevige sneetjes wit brood
  • olijfolie
  • eventueel wat peper en/of zout naar smaak

Tomatensoep met Mosselen Recept

  • Neem een grote pan en verhit hierin wat olijfolie
  • Doe de sjalotjes of uitjes hierin, de knoflook, de kappertjes en de tuinkruiden en smoor deze totdat ze zacht zijn geworden, maar niet bruin – op laag vuur
  • Voeg hierna de in stukjes gesneden verse tomaten toe en giet hierover de visbouillon
  • Breng de verse tomatensoep aan de kook en laat deze ongeveer 10 minuten rustig koken op laag vuur
  • Voeg nu de gekookte mosselen toe en de room en laat de soep nog even doorkoken
  • Proef de soep, voeg eventueel nog wat peper of zout toe
  • Neem vier diepe grote borden
  • Leg in elk bord één witte boterham
  • Giet de hete verse tomatensoep met mosselen hier over uit en serveer de tomatensoep zo warm mogelijk
  • Voor grotere eters: Geef er wat extra brood bij, eventueel met wat kruidenboter of roomboter in een schaaltje apart geserveerd
 Posted by at 3:45 am

Sorry, the comment form is closed at this time.