aug 142014
 

Verse Tomatensoep met Kruiden

Verse Tomatensoep met Kruiden – Een echt lekkere verse tomatensoep met kruiden, veel kruiden. Deze soep is in een half uurtje te bereiden.

Verse Tomatensoep met Kruiden Ingredi├źnten

Voor 4 personen tomatensoep maken

  • 1 liter bouillon, vers of van een blokje
  • 500 gram verse tomaten, gewassen en in stukken gesneden
  • 1 kleine ui, gepeld en in grove stukken gesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • enkele takjes peterselie
  • wat tijm
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • peper en zout

Verse Tomatensoep met Kruiden Recept

  • Breng de bouillon in een redelijk grote pan aan de kook
  • Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden toe aan de bouillon
  • Laat de tomatensoep zo’n 20 minuten rustig koken
  • Wrijf hierna de inhoud van de pan tomatensoep door een zeef en zet de gezeefde soep in wording even apart
  • Doe nu in de pan de boter en laat deze smelten
  • Voeg de bloem erbij en roer alles goed door totdat er een mooie gladde massa ontstaat
  • Schenk de gezeefde tomatensoep hier nu bij, beetje voor beetje – eerst heel langzaam, daarna kan het wat sneller – onder voortdurend goed roeren
  • Laat de verse tomatensoep met kruiden nu nog zo’n 10 minuten op laag vuur doorkoken
  • Serveer de soep in mooie soepkommen of diepe borden, zo warm mogelijk
  • Lekker met wat getoast wit brood, stokbrood – met of zonder boter of kruidenboter

Sorry, the comment form is closed at this time.